Vlaams kampioenschap kadetten (U15) te Bree, 24/03/2019

Gouden medaille voor Fien in solo competitie
De technische figuren in de voormiddag waren voor de BZK zwemsters al goed verlopen. Fien eindigde daar mooi op een 2de plaats waardoor een podiumplaats in de solo competitie tot de mogelijkheden behoorde.
In de namiddagsessie kreeg Fien voor haar solo de beste punten en kon zo haar achterstand bij de figuren ombuigen in een kleine voorsprong in de totaalscore met een titel als vlaams kampioen als beloning!
Het team behaalde in uitvoering een 4de plaats en eindigde in de eindstand op een puike 5de plaats.

Belgisch kampioenschap miniemen (U12) te Mechelen, 17/03/2019

Goede prestaties van onze miniemen op het BK te Mechelen. Door onvoorziene omstandigheden kon de wedstrijd pas een stuk later van start gaan dan gepland. Het duet van Lisa en Stien werd 9de en het team behaalde een 7de plaats (3de Vlaamse team).
De volledige uitslag kan hieronder gedownload worden.

Vlaams kampioenschap junioren (U18) te Eeklo, 24/02/2019

BZK team neemt bronzen plak mee naar huis

Op het vlaams kampioenschap heeft het BZK team de derde plaats behaald. Met de nieuwe competitieformule - geen figuren meer, maar technische routines - was het voor alle clubs een beetje tasten in het duister. Maar onze meisjes waren goed voorbereid en zaten na de technische routine op medaillekoers: BZK stond comfortabel op de derde plaats na de 2 topfavorieten. Met een puike uitvoering van de vrije routine gaven ze deze positie niet meer uit handen en kon dus de bronzen plak meer dan verdiend mee naar huis genomen worden!
De volledige uitslag kan hieronder bekeken worden.

Vlaams kampioenschap miniemen (U12) te Liedekerke, 17/02/2019

Onze jongste zwemsters hebben op een haar na de bronzen medaille gemist. Met het team kwamen ze slechts 0,7 punten te kort voor de 3de plaats. Toch een mooie prestatie van deze jonge groep. Het duet (Lisa en Stien) legde beslag op de 6de plaats.
De volledige uitslag is hieronder te downloaden

Vlaams Criterium Kadetten (U15) te Bree, 01/11/2018

Een kleine delegatie kadetten (5 meisjes) heeft deelgenomen aan het VC Kadetten te Bree. Fien behaalde een mooie top 10 plaats (5de). De volledige uitslag kan je hieronder downloaden.

Vlaams Criterium U12 te Mechelen, 21/10/2018

Twee medailles voor BZK!

Twee medailles op het Vlaams Criterium U12 te Mechelen!
De combo behaalde een schitterende 2de plaats op 5 teams en Raïsa werd heel knap derde in de figuren competitie!!

Belgisch kampioenschap Junioren te La Louvière, 21/05/2018

De laatste wedstrijd voor enkele van onze junioren! Ze hebben het prima gedaan met een 10de plaats voor het duet van Lisa en Annelies en een 7de plaats voor het team.
De volledige uitslagen zijn hieronder te downloaden

27ste SynchroCup te Luxemburg, 4 - 6/05/2018

Naar jaarlijkse gewoonte nam BZK met alle categorieën deel aan deze internationale competitie. En de meisjes hebben het voortreffelijk gedaan! Voor de jongste groep was het hun eerste wedstrijd, maar ze lieten zien dat er met hun rekening zal moeten gehouden worden bij de komende wedstrijden. Marie (minB) behaalde hier de 3de plaats in de figurenwedstrijd en bracht zo een bronzen medaille mee voor BZK!
In de "overall" clubrangschikking eindigt BZK op een zeer mooie 4de plaats (op 24 deelnemende clubs)
De volledige uitslag is te bekijken hieronder.

Belgisch kampioenschap kadetten (U15) te Mechelen, 22/04/2018

De kadetten hebben goed gepresteerd op het BK U15 te Mechelen.
Fien zwom als eerstejaars kadet de 4de beste solo: in combinatie met haar 8ste plaats van de figuren werd ze uiteindelijk mooi zesde bij de solisten.
Het team zwom strakker dan op het voorbije VK en ook de jumps kwamen hoger uit: puike prestatie die hen uiteindelijk de 10de plaats opleverde.

De volledige uitslag is terug te vinden op: www.belswim.be

Vlaams kampioenschap kadetten (U15) te Hofstade, 01/04/2018

Op Paasdag mochten de kadetten aantreden voor hun VK. De figurensessie ’s morgens werd goed doorgekomen: de meeste meisjes konden zich in de eerste helft het 80-koppige deelnemersveld plaatsen met een mooie top tien plaats voor Fien (5de).
Namiddag kon Fien als eerstejaarskadet een mooie solo neerzetten met een puike 4de plaats (op 9 solo’s) in de eindrangschikking tot gevolg. Het team kon uiteindelijk beslag leggen op een 5de plaats (op 9 teams).
Uitslagen van figuren en routines zijn hieronder downloaden