Vlaams Kampioenschap Miniemen (U12) te Liedekerke, 16/02/2020

Twee bronzen medailles voor BZK!
Twee keer een derde plaats op het VK U12 te Liedekerke. Stien, die ook al knap een 2de plaats wist te bemachtigen bij de figuren, werd derde bij de solisten en samen met duetpartner Marie eveneens derde bij de duetten. Het team behaalde de zesde plaats.
Knappe prestaties van onze miniemen!!

De volledige uitslagen zijn hieronder te bekijken

Vlaams kampioenschap Junioren (U18) te Eeklo, 09/02/2020

Zilveren medaille voor Fien bij de Solo’s
Op het Vlaams Kampioenschap Junioren (U18) behaalde BZK een zilveren medaille. Fien, die als laatstejaars kadet nog bij de U15 mag aantreden, zwom als jongste van alle solisten een zeer degelijke technische solo (64,64 ptn) en behaalde met een mooie uitvoering van haar vrije solo (67,6 ptn) in totaal een schitterende 2de plaats met een prachtige score van 132,24 ptn.
Het team en het duet (Fleur en Julie) van de junioren strandden helaas op de meest ondankbare plaats en vielen net naast het podium.
De uitslagen kunnen hieronder bekeken worden.

Vlaams Criterium Kadetten (U15) te Oostkamp, 01/11/2019

Gouden medaille voor BZK in figurenwedstrijd
Acht BZK zwemsters deden mee aan de figurenwedstrijd van het Vlaams Criterium U15. Vele meisjes konden een persoonlijk record vestigen. De strijd voor de medailles was ongemeen spannend met slechts 0,02 punten verschil tussen nr 1 en 2! Het was uiteindelijk BZK dat met Fien de gouden medaille mee naar huis mocht nemen.

Vlaams Criterium Miniemen (U12) te Mechelen, 20/10/2019

Mooie resultaten van onze meisjes op de figurenwedstrijd van het Vlaams Criterium te Mechelen. Vele meisjes halen nieuwe topscores!
De volledige uitslag is hieronder te downloaden.

28ste Synchrocup te Luxemburg, 3 tot 5 mei 2019

Naar jaarlijkse gewoonte nam BZK met alle categorieën deel aan deze internationale competitie. Het is voor de allerjongsten de allereerste wedstrijd waar ze aan deelnemen en voor iedereen een zeer leerrijke ervaring.
De volledige uitslag is hieronder te bekijken.

Belgisch kampioenschap Kadetten (U15) te Molenbeek, 28/04/2019

Wallonië boven op het BK U15 te Molenbeek. Van alle medailles ging er maar 1 naar Vlaanderen (3de plaats Team).
Onze BZK meisjes deden het goed. Het team werd 8ste op 15 ingeschreven teams.
Fien behaald een mooie 4de plaats met haar solo.

Hieronder zijn de resultaten te bekijken.

Vlaams kampioenschap kadetten (U15) te Bree, 24/03/2019

Gouden medaille voor Fien in solo competitie
De technische figuren in de voormiddag waren voor de BZK zwemsters al goed verlopen. Fien eindigde daar mooi op een 2de plaats waardoor een podiumplaats in de solo competitie tot de mogelijkheden behoorde.
In de namiddagsessie kreeg Fien voor haar solo de beste punten en kon zo haar achterstand bij de figuren ombuigen in een kleine voorsprong in de totaalscore met een titel als vlaams kampioen als beloning!
Het team behaalde in uitvoering een 4de plaats en eindigde in de eindstand op een puike 5de plaats.

Belgisch kampioenschap miniemen (U12) te Mechelen, 17/03/2019

Goede prestaties van onze miniemen op het BK te Mechelen. Door onvoorziene omstandigheden kon de wedstrijd pas een stuk later van start gaan dan gepland. Het duet van Lisa en Stien werd 9de en het team behaalde een 7de plaats (3de Vlaamse team).
De volledige uitslag kan hieronder gedownload worden.

Vlaams kampioenschap junioren (U18) te Eeklo, 24/02/2019

BZK team neemt bronzen plak mee naar huis

Op het vlaams kampioenschap heeft het BZK team de derde plaats behaald. Met de nieuwe competitieformule - geen figuren meer, maar technische routines - was het voor alle clubs een beetje tasten in het duister. Maar onze meisjes waren goed voorbereid en zaten na de technische routine op medaillekoers: BZK stond comfortabel op de derde plaats na de 2 topfavorieten. Met een puike uitvoering van de vrije routine gaven ze deze positie niet meer uit handen en kon dus de bronzen plak meer dan verdiend mee naar huis genomen worden!
De volledige uitslag kan hieronder bekeken worden.

Vlaams kampioenschap miniemen (U12) te Liedekerke, 17/02/2019

Onze jongste zwemsters hebben op een haar na de bronzen medaille gemist. Met het team kwamen ze slechts 0,7 punten te kort voor de 3de plaats. Toch een mooie prestatie van deze jonge groep. Het duet (Lisa en Stien) legde beslag op de 6de plaats.
De volledige uitslag is hieronder te downloaden